Tomaatti-Mozzarella piirakka
05.02.2021
Jäikö joululta pakkaseen torttutaikinaa? Sama täällä ja tässä hyvä resepti jolla hankkiutua pakkastaikinoista eroon. Samaan aikaan raikas ja tukeva, maukas ja juustoinen tomaattipiiras sopii vaikka lounaaksi tai iltapalaksi. Yhdestä torttutaikinalevystä saa pienellä kaulimisella tehtyä piiraan hyvin esimerkiksi blinipannuun.

Ainesosat 2hlö
- 2kpl torttutaikinalevyjä
- 2kpl isoa tomaattia
- 1kpl sipuli
- 1kpl valkosipulin kynsi
- 1kpl mozzarella
- basilikaa
- 50g pinaattia
- parmesan juustoa
- 2rkl oliiviöljyä
- mustapippuria
- 2tl suolaa
- 1tl sokeria
- Ota torttutaikinat sulamaan huoneenlämpöön ja valmistele sillä välin muut aineet.
- Puolita tomaatit, poista kanta ja leikkaa puolikkaista siivua. Leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja viipaloi valkosipulin kynsi. Leikkaa tai revi mozzarella pieneksi. Hienonna basilikan lehdet mutta säästä muutama koristeluun.
- Yhdistä kulhossa tomaatit, sipulit, mozzarella, hienonnettu basilika, pinaatti, oliiviöljy, suola, sokeri ja mustapippuri(myllystä muutama rouhaisu). Tarkista maku
- Kauli sulanut taikina hieman ohuemmaksi ja painele halutun kokoiseen voideltuun vuokaan tai pannuun. Leikkaa veitsellä ylimääräiset reunat pois.
- Lusikoi täyte taikinan päälle ja raasta pinnalle parmesania.
- Paista uunissa 175c 20-30min, jonka jälkeen 225c 10min.