Mongolian beef
Ei ehkä nimenä niin tuttu ruoka mutta jos otsikko olisi "kiinalaisten ravintoloiden naudanlihaa ja sipulia" aukeaisi se ehkä hieman paremmin. Tämä kyseinen annos on ollut itselleni aina se -the one and only- take away annos kiinalaisesta ravintolasta, lihaisa, suolainen ja ihanan mehukas. Jos olet joskus miettinyt miksi aasialaisissa ruoissa liha on niin ihmeellisen mureaa niin tässä reseptissä paljastan marinadin, jolla saat lihasta 30minuutissa ihanan pehmeää.

Marinadi: 2-4hlö
- 400g Naudan sisäpaisti
- 1rkl rypsiöljy
- 1rkl paahdettu seesam öljy
- 1rkl soijakastike
- 1rkl mirin
- 1/2 tl ruokasooda
- 2rkl maizena
- 1tl valkosipulia raastettuna
- 1tl inkivääriä raastettuna
- muutama rouhaisu pippuria myllystä
- Leikkaa naudan paisti ohuiksi viipaleiksi.
- Yhdistä muut aineet lihan kanssa ja sekoita hyvin.
- Anna marinoitua ainakin 30min.

Lihan marinoituessa on valmistetaan kastike ja pilkotaan vihannekset:
- Kastike:
- 0,5 dl soijakastike
- 1dl kanaliemi (1tl kanafondia + 1dl vettä)
- 0,5dl ruskea sokeri
- Yhdistä kulhossa ja sekoita
- Veget:
- 2kpl keltasipuli
- 2kpl kevätsipuli
- Puolita keltasipulit ja leikkaa ohueksi suikaleeksi
- Hienonna kevätsipuleiden vihreä osa ohueksi renkaaksi. Valkoiset osat voi jättää isommaksi.
- Laita vielä omiin astioihinsa 1rkl maizenaa ja 1rkl vettä. Yhdistä nämä vasta juuri ennen pannulle laittamista

Kun kaikki ainekset on esivalmisteltu omiin kulhoihinsa laita rypsiöljyä korkeareunaiseen pannuun tai wok pannuun noin 5dl. Kuumenna öljy noin 160-180 asteiseksi. Voit testata öljyn lämmön yhdellä lihasuikaleella, jos se alkaa poreilemaan heti on öljy sopivan lämpöistä. Lisää varovasti lihat kuumaan öljyyn ja paista niitä n.2-3min. Nosta reikäkauhalla lihat paperin päälle ja kaada öljyt lämpöä kestävään astiaan jäähtymään. Jätä kattilaan kuitenkin noin 2rkl öljyä ja paista nopeasti sipulit, noin 2min. Lisää pannulle kastike ja maizenan(1rkl) ja veden sekoitus(1rkl). Anna kuplia minuutti ja lisää lihat takaisin kastikkeeseen ja sekoita. Ripottele ohuet kevätsipulirenkaat kastikkeen päälle ja tarjoa esimerkiksi riisin ja keitettyjen parsakaalien kanssa.

