
Lohitataki & soijamajoneesi
Tataki on japanista kotoisin oleva kypsennystekniikka. Sitä voidaan käyttää niin lihaan kuin kalaan. Sen ideana on paahtaa kuumalla pannulla lihan tai kalan pinta niin että se jää sisältä täysin raa'aksi. Voit tarjota sen erilaisilla lisukkeilla ja kastikkeilla, osana ateriaa tai vain naposteltavana sellaisenaan.

Soijamajoneesi:
- 1tl wasabi
- 1tl paahdettu seesam öljy
- 1tl mirin
- 1,5rkl soijakastike
- 1kpl keltuainen
- 4tl sitruunan mehu
- 3-4dl rypsiöljy
Valmista majoneesi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Lisää kulhoon kaikki ainekset paitsi rypsiöljy. Sekoita nopealla teholla ja ala kaataa öljyä sekaan ohuena nauhana. Laita valmis majoneesi pursotinpussiin tai muovipulloon ja säilytä jääkaapissa.

Lohitataki:2-4hlö
- 250g lohi
- 2tl soijakastike
- 2tl paahdettu seesam öljy
- 2tl teriyaki kastike
- 2tl mirin
Suolaa lohi ja valmista kastike. Säästä kastikkeesta puolet esillelaitto vaiheeseen ja laita puolet kulhoon lohen kanssa. Pyörittele lohta hetki kastikkeessa ja ripottele sen jälkeen pinnalle seesaminsiemeniä. Paahda nopeasti kuivalla ja kuumalla pannulla lohen pinta ja laita se sen jälkeen jääkaappiin odottamaan. Leikkaa kala vasta kun se on täysin jäähtynyt.

Tarjoa lohitataki ja soijamajoneesi esimerkiksi avocadon, paahdetun sipulirouheen ja soijatapiokan kanssa.

Soijatapioka
- Pese 1rkl tapioka helmiä vedessä ja liota niitä noin 10min. Keitä reilussa vedessä 20min ja huuhtele siivilässä kylmän veden alla. Laita jäähtyneet ja valutetut helmet kulhoon ja sekoita joukkoon 1tl soijaa ja 1tl sitruunanmehua.

