
Hunaja-sitruunakreemi Nata
27.11.2021
Rapeaa voitaikinaa ja samettista vaniljakreemiä. Olen totaalisen koukussa portugalilaisiin pastel de nata leivoksiin. Ajattelin kokeilla miten tätä klassikkoa voisi hieman muokata ja päätin korvata kyseisen leivonnaisen valkoista sokeria kotimaisella premium hunajalla ja raikastaa makua sitruunan kuorella. Lopputulos on yksinkertaisesti suussasulava.
Kaupallinen yhteistyö https://hunaja-aitta.fi/

Resepti:
Tarvitset pieniä pyöreitä foliovuokia ja voitaikinaa
Hunaja-sitruuna kreemi:
3kpl keltuainen
50g sokeri
15g vehnäjauho
15g maizena
100g kerma
150g kevytmaito
1tl vanilja tahnaa tai 0,5kpl vaniljatanko
3tl kukkahunajaa
1kpl sitruunan kuori hienoksi raastettuna
Vatkaa kulhossa sekaisin keltuaiset ja sokeri. Yhdistä joukkoon jauhot ja maizena, sekoita. Kiehauta maito ja kerma. Kaada neste keltuaismassaan ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Siirrä seos kattilaan ja kypsennä keskilämmöllä (tai miedommalla) kokoajan sekoittaen, kunnes seos selvästi paksuuntuu. Lisää joukkoon vanilja, hunaja ja sitruunankuori. Siirrä uuteen astiaan, peitä pinta kelmulla(estää kuorettumisen) ja laita jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi. (ei haittaa vaikka olisi jääkaapissa vuorokauden) Kauli voitaikinaa kasaan ettei se kohoa uunissa vuoista ulos. Stanssaa taikinasta pyöreitä, hieman vuokaa pienempiä kiekkoja ja painele ne voideltuihin vuokiin. Tee haarukalla muutamat reiät taikinan pohjaan ja laita lusikalla kreemiä taikinan muodostamaan kuppiin. Paista 225c uunissa 10-15min. Anna jäähtyä hetki ja koristele tomusokerilla



