Halloum ranskalaiset ja chimichurri dippi
26.04.2021
Todella nopea, helppo rapea ja suolainen naposteltava vaikka vappubrunssille. Tätä yhdistelmää voit käyttää hyvin myös vaikka tacon täytteenä tai salaatin seassa.

Ainekset:
- 1pkt halloum juusto
- 2rkl vehnäjauho(myös maizena käy)
Leikkaa halloum pikkurillin paksuisiksi tikuiksi ja pyörittele ne jauhossa. Upota tikut n.180c öljyyn ja friteeraa kunnes pinta on kullanruskea.
(Muista aina friteeratessa pitää kattilan kansi lähellä jos öljy pääsee liian kuumaksi. Älä ikinä sammuta öljypaloa vedellä)
Chimichurri-dippi
- 1pnt persilja
- 1pnt korianteri
- 2rkl sitruuna mehu
- 1/2 sitruunan kuori raastettuna
- 1/2kpl valkosipulin kynsi
- 1/2tl kuivattu chili hiutale
- 1-3rkl oliiviöljy
- 1-3rkl turkkilainen jugurtti tai majoneesi
Soseuta yrtit, valkosipuli ja chili morttelissa. Lisää sitruunan mehu, kuori ja oliiviöljy maun mukaan. Yhdistä seos jugurtin kanssa ja dippaa rapealla halloumilla.

